Translate

Bu Blogda Ara

61-MAYIS AYLARIN GÜLÜDÜR!-evrensel-11 nisan 2010-özcan yaman



MAYIS AYLARIN GÜLÜDÜR!

Tekel direnişi, sendikalar tarafından 26 Mayıs genel direniş-genel grev günü olarak ilan edilerek iki ay öncesinden kamuoyuna duyuruldu. Öncesinde 1 Mayıs. Bu yıl, sınıf dayanışmasının bir yansıması olarak 1 mayıstan alınan güçle gidilecek 26 mayıs genel grevine.  Yani havalar ısınıyor ve mayıs ayların Gül’üdür!
Redfotoğraf, işçi filmleri festivali kapsamında 2010, 1 Mayıs fotoğraf sergilerine katılım çağrılarını yaptı. 2009 yılına kadar olan 1 mayıslar  dokümanter olarak hazırlanacak. Özellikle 12 eylülün 30. yılı olması ve 1 mayısların 1980 den 2010’na gelişen ve yok oldu bitti denilen işçi sınıfı mücadelesinin tekel direnişiyle geldiği yeri göstermesi bakımından önemli. 1980 sonrası ilk legal 1 Mayıs kutlaması 1987 de Emek sinemasında kapalı mekanda gerçekleştirilmişti.
redfotoğraf, Afsad, İfod, Fotoğraf Vakfı ve Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi tarafından organize edilen sergi ve paneller  1-10 Mayıs tarihlerinde V. İşçi filmleri festivali kapsamında Ankara-İzmir- ve İstanbulda eşzamanlı olarak yapılacak. Fotoğraf çeken herkesin katılabileceği sergi 2010, 1 Mayısı  için  slayt show  olarak sergide yer alacak. daha detaylı bilgiyi redfotograf@gmail.com ve galatafotografhanesi@ gmail.com adreslerinden edinebilirsiniz.

Heryıl 1 mayıs afiş yarışması düzenleyerek emekten yana tasarımcıların afiş tasarımlarını sergileyen Emek partisi bu yıl yine afiş sergisi düzenlemiştir. Beş yıldır yapılan yarışmalardan ve bu yıl yapılacak sergi katılımcılarının afiş tasarımlarından oluşturulacak 1 mayıs 2010 Afiş tasarım sergisi düzenliyor. 2 mayıs günü açılacak sergi için katılım süresi 23 nisan da doluyor. 
Bilgi için; Emek Partisi /  e-posta: emekpartisi@emep.org   www.emep.org. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yazarsanız yardımcı olursunuz...